Meestgestelde vragen over kunstgras

Is kunstgras diervriendelijk?

Ja, ons kunstgras is diervriendelijk. Zowel honden als katten vinden het heerlijk om er op te liggen. Mochten ze er per ongeluk hun behoefte op doen, dan kan plas eenvoudig nagespoeld worden met water. Het gras zal niet verkleuren. Voor zichzelf spreekt dat ontlasting met een schepje verwijderd kan worden.

Wat zijn de voordelen van kunstgras
  • altijd een mooi groen gazon
  • geen onkruid meer
  • onderhoudsvriendelijk
  • duurzaam
  • bespaart water
  • nooit meer bemesten
  • kindvriendelijk (zeker in combinatie met valdemping onder bijvoorbeeld speeltoestellen)
Welk kunstgras is geschikt voor een tuin?
Er zijn vele soorten kunstgras. Afhankelijk van de toepassing kan er een keuze gemaakt worden. Wij adviseren u graag of kijk eens op de pagina particulier waar diverse soorten kunstgras per toepassing worden toegelicht.
Is kunstgras geschikt voor alle weersomstandigheden?
Kunstgras is nauwelijks gevoelig voor diverse weersomstandigheden. Het kan niet bevriezen en is UV bestendig.
Waar kun je kunstgras zoal voor gebruiken?
Kunstgras is op vele plaatsen toepasbaar, te denken aan een tuin, dakterras, balkon, bij evenementen, op sportvelden, schoolpleinen noem het maar op. Liever binnen gebruiken? Ook dat is mogelijk. Laat u adviseren door onze medewerkers welk kunstgras het beste van toepassing is voor uw gebruik.
Is kunstgras ook geschikt voor schoolpleinen?
Kunstgras is uitermate geschikt voor schoolpleinen en vooral onder speeltoestellen in combinatie met valdemping. Kunstgras is in diverse kleuren verkrijgbaar dus geeft direct een vriendelijke uitstraling in plaats van de zwarte rubberen tegels. Daarnaast is het waterdoorlatend, zullen er weinig plassen ontstaan en geeft het nagenoeg geen vlekken op kleding.
Kan kunstgras in iedere gewenste vorm gelegd worden?
Kunstgras kan vrijwel in iedere vorm aangelegd worden. Of het nu gaat om cirkels, vierkantjes of een slingerachtige vorm, alles kan op maat gesneden worden. Wat te denken van vrolijke, gekleurde cirkels op een speelplaats.
Kan ik kunstgras ook zelf aanleggen?
Afhankelijk van de afmetingen kunt u kunstgras zelf aanleggen. Indien u bij ons kunstgras koopt zullen wij u adviseren over de aanleg. Eventuele benodigdheden als invulzand, drukverdeeldoek of graspennen verkopen wij ook.
Is het ook mogelijk om kunstgras aan te laten leggen door Hollandgrass?
Uiteraard kunnen wij het installeren ook voor u verzorgen. Neemt u gerust contact met ons op over de mogelijkheden. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u op maat.
Welke certificering heeft Hollandgrass?
Kunstgras van Hollandgrass is in combinatie met de eigen valdemping, TUV gecertificeerd als ‘valdempende ondergrond ten behoeve van speeltoestellen’. Onze certificaten zijn gebaseerd op een valhoogte van 2.4, 2.8 en 3.0 meter.
Zijn er specificaties verkrijgbaar per grassoort?
Per grassoort zijn er technische specificaties op te vragen.
Kan kunstgras verkleuren?
Ons kunstgras is gegarandeerd 7 jaar UV-gestabiliseerd.
Zit er garantie op kunstgras?
Wij geven 7 jaar kleur garantie op ons kunstgras.
Zijn er trends op het gebied van kunstgras?
Je ziet steeds meer siergrassen met meerkleurige vezels om de echtheid van gras te benaderen. Tevens worden er steeds meer verschillende objecten bekleed met kunstgras zoals plantenbakken, schuttingen en muren.
Wat zijn standaard afmetingen van kunstgras?
Een rol kunstgras is vaak 4 of 2 meter breed. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij kunstgras op maat snijden. Als een stuk kunstgras breder moet zijn dan kunt u twee stukken aan elkaar verlijmen.
Wanneer gebruik je valdemping?
Valdemping van Hollandgrass is TUV gecertificeerd. In combinatie met kunstgras is dit uitermate geschikt onder speeltoestellen om een eventuele val te dempen. Ons materiaal is gecertifieerd op een maximale valhoogte van 3 meter.

Wilt u meer informatie over de toepassing van valdemping? Laat u zich dan informeren door onze medewerkers.

Wanneer dient kunstgras ingestrooid te worden met zand?
Afhankelijk van het soort gras dient dit opgevuld te worden met invulzand. Dit zorgt voor extra stevigheid en kunstgrasvezels blijven dan goed overeind staan. Wij zullen u hier ten tijde van een aankoop over adviseren. Invulzand kunnen wij leveren en dat hebben wij net als alle andere accessoires op voorraad.
Hoe kan ik kunstgras in mijn tuin onderhouden?
Wij adviseren u regelmatig bladeren of ander afval met een straatbezem, bladhark of bladblazer te verwijderen. Dit zal de levensduur van uw gras ten goede komen.
Is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten?
Gaat het om grote projecten, dan kan Hollandgrass het onderhoud van kunstgras voor u verzorgen. Onze specialisten beschikken of professionele machines die het kunstgras kunnen reinigen. Het invulzand wordt gefilterd en waar nodig aangevuld. Wij adviseren om 1 keer per jaar onderhoud uit te laten voeren. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Wat is het werkgebied van Hollandgrass?
Wij ontwikkelen, produceren, verhandelen, installeren en onderhouden kunstgras voor de professionele en particuliere markt in heel Nederland van Oss tot Groningen, Amsterdam en Genemuiden. Tevens hebben wij projecten afgerond in zowel België als Duitsland.
Wat kost kunstgras?
De kosten van kunstgras zijn afhankelijk van wat u zoekt en de toepassing. Wij adviseren u graag en indien gewenst voorzien wij u vrijblijvend van een offerte.
Leveren jullie ook goedkoop kunstgras?
Vanuit diverse projecten hebben wij vaak restanten kunstgras. Deze mooie, kleine, kwalitatieve stukken kunstgras verkopen wij tegen sterk gereduceerde tarieven. Neem contact met ons op over deze mogelijkheden.

Kan ik het kunstgras ook ergens bekijken?
Onze adviseurs komen graag bij u langs om een project te bespreken en in te meten indien nodig. Zij hebben diverse stalen kunstgras die zij u kunnen laten zien om zo tot een keuze te kunnen komen.

Kan kunstgras ook gerepareerd worden?
Onze specialisten kunnen de meeste beschadigen wel repareren. Het beschadigde deel zal eruit gesneden worden en vervangen door een nieuw stuk kunstgras. Echter bestaat de kans dat er kleurverschil te zien zal zijn. Na verloop van tijd zal dit verschil minder worden. Neemt u in geval van beschadigingen altijd contact met ons op dan kunnen we bespreken hoe we dit het beste kunnen repareren.
Voor welke sporten kunnen jullie kunstgras leveren?
Alle sporten die nu beoefend worden op gras, kunnen wij voorzien van kunstgras, te denken aan hockey, voetbal, tennis, maar ook golf en midget golf. Omdat iedere sport andere eigenschappen van gras vergt informeren wij u graag over de verschillende mogelijkheden.
Kunnen jullie ook kunstgras leveren voor indoor voetbalhallen?
Jazeker! Hollandgrass heeft het kunstgras verzorgd voor diverse speedsoccer hallen.

Is kunstgras geschikt als beursvloer?
Kunstgras is zeer geschikt als beursvloer! Naast een fris ogend geheel is het eenvoudig schoon te maken, sterk en kan het tegen een stootje. Wat ook te denken van een mooie groene loper bij de ingang. Een keer iets anders dan rood en doet ook uitstekend zijn werk als schoonloopmat. Wilt u meer informatie over welk soort kunstgras hier geschikt voor is? Neemt u dan contact met ons op.